Luxury hotel in Nafplion with an unsurpassed local hospitality

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΑΝΑΠΛΙ

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, αποτελεί μια πόλη – μουσείο που θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να σας γνωρίσει τις κρυμμένες ομορφιές της. Στο πέρασμα των αιώνων κατοικήθηκε και κυβερνήθηκε από Βυζαντινούς, Τούρκους, Φράγκους και Ενετούς, οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην διαμόρφωση και αρχιτεκτονική της πόλης αλλά και έργα μεγάλης ιστορικής αξίας όπως το Μπούρτζι και το Παλαμήδι.

Η αρχοντιά, η πολυτέλεια και ο ρομαντισμός που χαρακτηρίζουν το Ναύπλιο μπλέκονται αρμονικά και δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. Η παλιά πόλη, με τα νεοκλασικά κτίρια και τα λιθόστρωτα και γραφικά σοκάκια, τα δύο ενετικά κάστρα που φρουρούν την πόλη και η εντυπωσιακή θέα από την Ακροναυπλία θα σας κάνουν να θέλετε να μείνετε για πάντα στην «Νάπολη της Ανατολής».

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms
ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms
ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms
ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms
ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Tο φρούριο του Παλαμηδιού είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένο σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ 1711-1714. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας, εκτός από φρούριο διατέλεσε και τόπο φυλακών, όπου –όπως λένε– το 1833 φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Kολοκοτρώνης. Ανεβαίνοντας τα 999 σκαλοπάτια για το Παλαμήδι, μπορεί κανείς να θαυμάσει πανοραμική θέα σ’ όλο το Ναύπλιο αλλά και να επισκεφτεί το ιστορικό εκκλησάκι του Aγίου Aνδρέα, τους επιβλητικούς προμαχώνες και τις εντυπωσιακές δεξαμενές που βρίσκονται πάνω στο φρούριο.

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου αποτελεί το Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Κατασκευάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Antonio Gambello και ολοκληρώθηκε από το μηχανικό Mπρανκαλεόνε το 1473. Το Μπούρτζι ή «Καστέλι» (Castello dello Soglio) κατά τους Ενετούς αποτέλεσε ουσιαστικό μέρος της ευρύτερης οχύρωσης της πόλης κατά τους αιώνες.

Σήμερα το νησάκι είναι προσβάσιμο με βαρκάκι από το λιμάνι του Ναυπλίου. Η θέα στο Ναύπλιο και το την Ακροναυπλία μαγεύουν τους επισκέπτες και δημιουργούν μνήμες που μένουν χαραγμένες για πάντα.

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

H βραχώδης χερσόνησος της Aκροναυπλίας ή «Ιτς Καλέ», όπως την ονόμαζαν οι Τούρκοι, αποτελούσε την αρχαία Ακρόπολη του Ναυπλίου. Είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα, καθένα από τα οποία αποτελούσε και ξεχωριστό κάστρο. Σήμερα σώζονται μόνο μερικά κτίσματα. Η θέα προς το Μπούρτζι και την παραλία της Αρβανιτιάς είναι μοναδική.

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

H Πύλη της Ξηράς κατασκευάστηκε το 1708 από το Γάλλο μηχανικό Λασάλ και αποτελούσε τη μοναδική είσοδο της κάτω πόλης από τη στεριά, η οποία έκλεινε μετά τη δύση του ηλίου. Σήμερα, η εξωτερική όψη της πύλης έχει ανακατασκευαστεί, για να θυμίζει την αρχική της μορφή.

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Στην οδό Mιχαήλ Iατρού βρίσκεται ένα γλυπτό μνημείο εξαιρετικής τέχνης και από τα σημαντικότερα του 19ου αιώνα στην Eλλάδα, γνωστό ως το Λιοντάρι των Bαυαρών. Χρονολογείται γύρω στο 1840 με 1841 με γλύπτη τον Γερμανό Kρίστιαν Zίγκελ. Σήμερα, στο χώρο μπροστά στο μνημείο έχει δημιουργηθεί πάρκο με παγκάκια όπου μπορούν να κάνουν στάση οι επισκέπτες κατά την περιήγηση τους στο Ναύπλιο.

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών. Το θέατρο φημίζεται για την καταπληκτική ακουστική του ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να παρακολουθήσετε πλήθος αξιόλογων παραστάσεων. Οι Μυκήνες, ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση. H πύλη των Λεόντων, αποτελεί το αρχαιότερο δείγμα μνημειακής γλυπτικής στην Ευρώπη. Στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν βασιλικοί τάφοι όπως αυτοί του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας. Στο Άργος εντυπωσιακό είναι το οικοδόμημα του Αρχαίου θεάτρου, με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που το κάνει να ξεχωρίζει.

ξενοδοχεια ναυπλιο - Antonio Gambello Luxury Rooms

Το αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου κτίστηκε το 1713 και στεγάζεται στο επιβλητικό Ενετικό λιθόκτιστο κτήριο στην πλατεία Συντάγματος. Στους δύο ορόφους του μουσείου στεγάζονται αξιόλογα εκθέματα που παρουσιάζουν τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην Αργολίδα από την απώτατη προϊστορία έως και την ύστερη αρχαιότητα. Το κοινωφελές Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» ιδρύθηκε το 1974 με σκοπό την έρευνα, τη μελέτη και την προβολή και διάσωση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου στεγάζεται στο κτίριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων και εγκαινιάστηκε το 1988. Στο μουσείο παρουσιάζονται οι Αγώνες του Ελληνικού Έθνους και ο επισκέπτης παρακολουθεί την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, από την Ελληνική επανάσταση μέχρι και την απελευθέρωση.

ΤΡΙΑΝΟΝ-ΠΑΛΙΟ ΤΖΑΜΙ

Το Τριανόν ή αλλιώς Παλιό Τζαμί βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Αποτελεί το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο με οθωμανική αρχιτεκτονική στο Ναύπλιο.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

Από τα σημαντικότερα μνημεία της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Ένα τζαμί, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, που στέγασε τη Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Δε γίνεται να φύγεις από το Ναύπλιο χωρίς να περάσεις από την πλατεία Συντάγματος. Σαν μικρογραφία ολόκληρης της πόλης, περιστοιχίζεται από νεοκλασικά κτίρια και μνημεία μεγάλης ιστορικής σημασίας.

ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΜΑΝΣΜΠΕΡΓΚ

Ένα από τα ομορφότερα κτίρια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Έχει πάρει το όνομα του από τον αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ, που κατοικουσε εκεί κατά τη διαμονή του στο Ναύπλιο. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχοντικά σπίτια της οθωνικής περιόδου.

ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Στο δρόμο που περνά μέσα από τα κάστρα της Ακροναυπλιάς μην παραλείψετε να κάνετε στάση στο ξακουστό Ρολόι. Τοποθετήθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα από την εποχή του Όθωνα και προσφέρει μοναδική θέα σ’ όλη την πόλη του Ναυπλίου.

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η λαϊκή αγορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της πόλης. Στο Ναύπλιο πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, και μπορείτε να βρείτε ότι θελήσετε. Βρίσκεται στο σημείο που αρχίζουν τα περίφημα 999 σκαλιά για το Παλαμήδι.

Επιλέξτε για τη διαμονή σας στο πανέμορφο Ναύπλιο το πλήρως ανακαινισμένο μας ξενοδοχείο Antonio Gambello Luxury Rooms. Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία διακοπών στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.